З ініціативою прийняти Закон України «Про патріотичне виховання» виступить севастопольська влада. Така пропозиція прозвучала на відкритті міського етапу Всеукраїнської військово-патріотичної гри «Зірниця».
«Це реально поліпшить стан патріотичного виховання молоді. А головне — відповідну роботу буде підкріплено конкретними коштами», — вважає перший заступник голови Севастопольської міськдержадміністрації Сергій Савенков.
Планують також на базі міського центру військово-патріотичного виховання молоді створити всеукраїнський центр. «Севастополь може стати базою постійного проведення Всеукраїнської військово-патріотичної гри «Зірниця». У нас є для цього всі умови. Насамперед — це героїчна історія і велика кількість ветеранів війни та Збройних Сил», — вважає С. Савенков.
«Зірниця» допоможе загітувати молодь служити в лавах ЗС, особливо з огляду на перехід на професійну армію. «Щоб наша молодь свідомо робила свій вибір, ким хоче бути в цьому житті, вона має більше знайомитися з військовою службою», — зазначає чиновник.
На знімку: патріотизм треба виховувати з дитячого садка.
Фото з архіву автора.