«А ваша дитина наїдається в шкільній їдальні?» — запитала у батьків дітей міського навчально-виховного комплексу №9. Вони сказали, що раніше дітлахи не могли подужати порції. Тепер завдяки роз’яснювальній роботі педагогів і кухарів (не варто вдома годувати бутербродами, бо в школі чекає гарячий сніданок) учнів привчили до правила «чистих тарілок».

 

У цій їдальні господарює підприємець Валентина Гарах, яка виграла конкурс на забезпечення гарячим харчуванням у школах №№8, 9, 12. Пані Валентина уболіває за кожного «клієнта». Щоб у їдальні було затишно й комфортно, тюль на вікна повісила, посудом власним забезпечила. Кількість тих, хто харчується, дедалі зростає, що свідчить про якість послуг.

У тижневому меню тут щодня м’ясна страва, овочі, молочні продукти, фрукти тощо. «На жаль, рибу більшість школярів їсть неохоче, — бідкається досвідчений майстер своєї справи Валентина Іванівна. — А хто вдома їсть корисні каші зі злаків? Ми заохотили до них учнів».

...У міському ліцеї спілкуюсь за обідом з тими, хто не має пільг. За шість гривень школяр придбав салат із буряка, суп ячмінний, картопляне пюре, тушковану рибу з овочами, компот, два шматки хліба.

Директор загальноосвітньої школи №15 Василь Слободянюк наполіг, щоб учні завжди мали свіжу випічку.

У школах району, між іншим, теж не уявляють, як без пиріжків обходилися б. До речі, найменшеньким учням сільських шкіл виділили на сніданок лише 4,75 гривні...

...Бездоріжжя може залишити шкільні їдальні без продуктів, до того ж Кам’янеччина — найбільший район країни. Як справляється з доставкою підприємець Валентина Строяновська, котра виграла тендер? Директори ЗОШ кажуть: відмінно! Основні набори завезені завчасно, тож кухарі завше мають із чого готувати смачну їжу.

Кам’янець-Подільський.

Цифри

Цьогоріч у Кам’янці-Подільському на харчування учня молодших класів передбачено 5,6 гривні. Діти-сироти, позбавлені батьківської опіки, із малозабезпечених родин харчуються на 9 гривень, а для чорнобильців міська рада прийняла окрему програму, в яку заклала по 5,6 гривні на дитину.