Рада міністрів Криму затвердила план заходів з виконання Національної програми сприяння розвитку малого підприємництва. Відповідне розпорядження прийнято на засіданні кримського уряду.
Зокрема в рамках програми кримським представникам малого бізнесу нададуть фінансову державну підтримку, зокрема й в інноваційній діяльності. Крім цього влада автономії обіцяє допомогти в отриманні міжнародної технічної допомоги, а також кредитів іноземних банків і міжнародних фінансових організацій.
Водночас планується збільшити кількість суб’єктів малого підприємництва за рахунок залучення до цієї діяльності жінок, молоді, інвалідів, осіб, звільнених з військової служби в запас, безробітних, мешканців сільської місцевості та малих міст.
Також в автономії планують створити мережі бізнес-центрів, технологічних парків, інформаційних офісів, а серед молоді провести конкурс бізнес-планів з підприємницької діяльності, щоб стимулювати молодіжні ініціативи.
За словами міністра економічного розвитку і торгівлі автономії Світлани Верби, окрім Національної на півострові є і власна Програма розвитку малого та середнього підприємництва на 2013—2014 роки. Цьогоріч уряд Криму має намір профінансувати її на суму два мільйони гривень.