Під час одержання хабара в розмірі п’ять тисяч доларів правоохоронці затримали Олега Курятенка, голову Новоозернівської селищної ради, що біля Євпаторії. Таку суму чиновник зажадав за виділення ділянки на морському узбережжі, повідомляють у прес-службі прокуратури АРК.

Раніше новоозернівці неодноразово заявляли про незаконну забудову стометрової прибережної зони. Ще 2011 року група депутатів селищної ради і місцевих жителів звернулася до правоохоронців з вимогою зупинити незаконне захоплення земель.

За інформацією кримських ЗМІ, керівник селища уклав з кооперативом «Гавань-Крим» договір про пайову участь у розвитку інженерно-транспортної і соціальної інфраструктури населеного пункту. Кооператори одержали земельну ділянку площею двадцять гектарів для будівництва об’єкта житлового призначення. За умовами договору «Гавань-Крим» мав перерахувати для селищної ради мільйон гривень. І хоча сімсот тисяч так і не надійшли, О. Курятенко підписав акт, що засвідчує право власності на ділянку.

Прес-служба прокуратури АРК також повідомила про взяття під варту колишнього міського голови Ялти Олексія Боярчука, якого підозрюють у зловживанні службовим становищем.