Цього року заняття завершуються 24 травня (25 — для шкіл, що працюють за шестиденним робочим тижнем). У цей день проводиться свято «Останній дзвоник».

Екскурсії та навчальна практика учнів проводяться у 1—4 класах (27—30 травня), у 5—8 і 10 класах (27 травня — 7 червня), якщо вони не були організовані протягом року.
У 4 класах державна підсумкова атестація триватиме з 13 по 21 травня із української мови та читання, математики. У 9 класах — з 28 травня по 11 червня з української мови, математики, географії, біології, а також іноземної мови чи іншого гуманітарного предмета за вибором навчального закладу. Випускників атестуватимуть з 27 по 31 травня з трьох предметів у письмовій формі.
Документи про повну загальну середню освіту вручатимуть випускникам 1—2 червня 2013-го, а про базову освіту дев’ятикласникам — 11—12 червня.
Щоденник
Рейтингове опитування читачів одного з профільних видань виявило 100 подвижників, майстрів педагогічної справи, імена яких оприлюднені газетою. Серед кращих освітян 2012 року я нарахував аж шість учителів і вісім директорів шкіл і технікуму. Усі інші — академіки, міністр та його заступники, ректори, чиновники, профспілкові лідери тощо. Не вірити голосуванню читачів не можу — вони, начебто, в листах до редакції, в електронних повідомленнях називали лідерів галузі. Уявляю, скільки тих листів і повідомлень було, якщо обрали 100 найкращих... Але після такого опитування я в рейтинги перестав вірити...
Микола БОРСУК.
Лубни Полтавської області.