За статистикою, у школах Полтавщини в середньому одним комп’ютером користуються 12 учнів. 
Багато це чи мало? Звісно, багато. Однак, вважають в облдержадміністрації, у справі комп’ютеризації закладів чимало. «Так, за останні три роки кількість ПК у школах збільшилася на дві тисячі, — каже заступник голови ОДА Валерій Пархоменко. — Якщо у 2009 році їх було 8 161, то нині — 10 414. Таким чином, навантаження на машину вдалося знизити з 15 до 12. За кошти місцевих бюджетів придбали 485 мультимедійних проекторів та 96 інтерактивних дощок».
Полтавська область.
 
    Від ведучого 
 
Цифрами тішиться і Дмитро Табачник. На усіх нарадах, в інтерв’ю він гордо розповідає, що торік 2,5 тисячі наших шкіл отримали 23 тисячі навчальних комп’ютерів. При цьому він чесно зізнається, що ця манна небесна упала з Піднебесної. Уряди України та Китаю уклали відповідну угоду рік тому й істотно підняли рівень комп’ютерної грамотності школярів.
Але ні пан міністр, ні регіональні чиновники не б’ють на сполох через дедалі старіючий парк комп’ютерів, відсутність ресурсів для модернізації та ремонту ПК. Така сама ситуація із реалізацією іншої державної програми — «Шкільний автобус». Він начебто приїхав до школярів, але нікого, крім директорів та окремих місцевих керівників, не цікавить, як обслуговуються машини, де беруться кошти на ремонт і бензин, зарплату водіїв тощо.
Про ці проблеми, до речі, пише і колега з Луганська Алла Антіпова, читайте її матеріал на цій шпальті...