Таку думку висловив народний депутат, голова Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформації Микола Томенко.
За словами М. Томенка, теоретично, постанови можуть розглядатися за короткою процедурою за ініціативи 150 депутатів. Водночас, наголосив він, за розгляд за скороченою процедурою рішень, які стосуються кадрових питань та ключових законопроектів, мають висловитися не 150, а 226 народних депутатів.
«Батьківщина» готова підтримати скорочену процедуру розгляду законопроектів, якщо там йтиметься лише про технічну норму, але коли це стосується серйозного законопроекту, то повинна бути повна процедура розгляду з можливістю серйозної дискусії», — вважає політик.
Також, на його думку, це допоможе і в питанні персонального голосування, адже кожен депутат зможе розрахувати свій час, що при скороченій, за 5—8 хвилин, процедурі розгляду неможливо.
«Опозиція ініціюватиме внесення змін до Регламенту щодо врегулювання питань голосування за скороченою процедурою», — підкреслив Микола Томенко.