Щороку близько 120 молодих людей із різних країн запрошують до Берліна на п’ятимісячну практику в бюро депутатів бундестагу.
Умови для участі в цій програмі: громадянство країни-учасниці, закінчена вища освіта, відмінне володіння німецькою мовою, вік до 30 років, особиста суспільно-політична активність (членство у громадській організації тощо). Молодь відбирають у два етапи: спершу документи переглядає посольство, потім учасників запрошують на особисте інтерв’ю. Щорічна квота для українців — п’ять осіб. 
Молоді люди працюють з березня по липень, отримують щомісячну стипендію (450 євро), безплатно живуть у гуртожитку і мають медичну страховку. Охочі можуть відвідувати навчальні курси в трьох університетах. Наприкінці молодь отримує сертифікати про проходження практики та свідоцтва про прослухані у ВНЗ курси.
— Ми багато сперечаємося в парламенті. Але ця програма суперечок між депутатами не викликає, бо всі п’ять фракцій вважають її дуже важливою для порозуміння з 28 країнами, з яких приїжджають учасники, — так охарактеризував ІPS депутат Бернд Шеелен, член минулорічної відбірної комісії.
В коментарі для «Фішки» він порадив претендентам бути щирими, пишучи мотиваційні листи. Журі приймає рішення, враховуючи те, наскільки переконливими здаються молоді люди.