«Родинне коло» — таку назву отримав фестиваль, що пройшов у місті Радивилів на Рівненщині та зібрав талановиті творчі родини з різних куточків району. На культурно-мистецькому святі свою майстерність продемонстрували батьки і діти, брати і сестри, подружжя та інші родичі різних поколінь. Заодно захід виконав і благодійницьку місію: кожен бажаючий міг внести кошти для сім’ї Кузнецових, хлопчина з якої потребує постійного серйозного лікування та реабілітації за кордоном.
У свою чергу всі виконавці за виявлений мистецький хист отримали книгу «Радивилів у перегуках віків» з автографом автора — письменника, журналіста та краєзнавця Володимира Ящука.
Як розповіла один із організаторів фестивалю заслужений працівник культури України Алла Комар, першим у «Родинне коло» запросили талановитого співака із сім’ї священика Марка Галича. Виступав він разом із бабусею Олесею, братиком Іллюшею, з двоюрідною сестрою Юлею та її чоловіком Тарасом.
Затим співали Людмила Орищина з донькою Лізою. Людмила Миколаївна працює в Радивилівській РДА, бере активну участь у житті міста. Любов до української пісні передає своїй донечці.
У родині Марії Панасюк із села Іващуки знають пісень без ліку. Марія Василівна — керівник ансамблю народної пісні. Цей колектив добре відомий у районі і за його межами, а виступала Марія Панасюк зі швагром Іваном Станіславчуком.
На сцені свою творчість демонстрували й Ганна Мартинюк з племінником Володимиром Круком і його донькою Ангеліною, племінницями Валентиною і Тетяною, їх доньками Яною та Іриною. У цій великій родині співають буквально усі — і обов’язково українських пісень. Ганна Мусіївна — солістка народного хору і ансамблю «Забава» районного Будинку культури, активна учасниця художньої самодіяльності клубу села Опарипси, співає в церковному хорі.
Виступила на фестивалі й християнська родина Тимофія та Наталії Муликів. Це подружжя виховує шістьох дітей. Володимир, Леонід, та Яна-Наталі — рідні. Ще трьох — Миколу, Анастасію і Дмитра — сім’я прийняла чотири роки тому. А зовсім недавно Мулики прихистили багатодітну родину переселенців зі сходу України. Доброта, милосердя, любов — найбільші чесноти цієї сім’ї.
Загалом свято вдалося на славу.
Млинів Рівненської області.
 
 
На знімках: співоче подружжя Роман та Оксана Мельники з села Березини, свах Ганну Джус і Галину Котик із села Іващуки поріднили і діти, й українська пісня.
 
Фото Євгена ЦИМБАЛЮКА.