За клопотанням прокуратури міста Києва Голосіївський райсуд взяв під домашній арешт екс-ректора Національного медичного університету імені О. О. Богомольця Віталія Москаленка.

Як повідомила «Голосу України» прес-служба міської прокуратури, Віталій Москаленко, зловживаючи своїм службовим становищем, давав розпорядження нараховувати собі щоквартальні премії. Таким чином з 2010-го по 2014 рік ректор незаконно заволодів коштами університету на суму майже 4 млн. гривень.
Наприкінці листопада Віталію Москаленку було оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.
Згідно з чинним законодавством за вчинене правопорушення колишньому керівникові вузу загрожує позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю протягом трьох років та з конфіскацією майна.
Триває досудове розслідування.
 
Вл. інф.