1 грудня, у роковини трагічних подій на вулиці Банковій у Києві, тут увечері почала збиратися групами радикально налаштована молодь. Спостерігачі кажуть: атмосфера була напруженою. Проте сутичок із правоохоронцями не сталося. Згодом молодики спустилися по Інститутській до Стели Свободи на Майдані Незалежності. А потім перекрили Хрещатик.

Студентське об’єднання «Варта Києва» на своїй сторінці у Фейсбуку повідомило, що, нібито, молодь зібралася на Банковій згадати минулорічні події (побиття «Беркутом» мітингувальників біля адміністрації Президента), а потім повернулася на Майдан та перекрила Хрещатик. «Такі акції повторюватимуться, якщо влада не дослухатиметься до таких вимог: оновити керівництво країни, звітувати про те, скільки коштів і куди саме виділяється на АТО, подолати корупцію», — зазначено в повідомленні.

Трохи іншу версію того, що сталося, розповідають у столичній міліції. За інформацією прес-служби ГУМВС України в місті Києві, понад сотня активістів у балаклавах з битами та ланцюгами перекрили рух транспорту у центрі міста. Люди відмовлялися аргументувати свої дії та не висловлювали жодних вимог. Крім того, учасники акції відверто провокували правоохоронців. На щастя, інцидент було вичерпано. «Працівниками міліції матеріали по цих подіях внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 279 КК України (блокування транспортних комунікацій). Ця санкція передбачає штраф до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк до двох років, або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років», — повідомили у відомстві.

Вл. інф.

На знімку: акція в Києві на вулиці Банковій, у ході якої активісти вимагали розслідувати порушення прав людини під час Євромайдану.

Фото Олександра СИНИЦІ/УНІАН.