На розширеному засіданні Міжгалузевої ради з професійно-технічної освіти столиці керівники закладів і роботодавці обговорили проблеми підготовки фахівців.

На зустрічі також презентували єдиний у Києві навчально-практичний центр галузевого спрямування (НПЦГС), де впроваджують новітні технології за напрямком «Енергоефективність та енергозбереження будівель і споруд». Висококваліфікованих монтажників систем утеплення будинків готують з першого вересня ц. р.

«Окремий розділ міської цільової програми «Освіта столиці 2011—2015 рр.» передбачає створення таких центрів на базі найкращих профтехучилищ за кошти бюджету та соціальних партнерів-роботодавців. Перша ластівка — НПЦГС, створений за сприяння компанії «Хенкель-Баутехнік (Україна)» у Вищому професійному училищі будівництва й дизайну.

Довідково

У столиці діють 28 навчальних закладів ПТО, де навчається понад 20 тис. осіб за 167 професіями. Окрім якісної підготовки, освітяни дбають про працевлаштування випускників. Торік їх було 8 тисяч, цього року — 5,5 тисячі. Майже 97 відсотків із них отримали перше робоче місце.