У столиці триває продуктивна робота з повернення дошкільних дитячих закладів міській громаді. За повідомленням відділу зв’язків із засобами масової інформації прокуратури Києва, Господарський суд відмовив у задоволенні позову АТВТ «Компанія «Д. І. Б» про визнання права на оренду земельної ділянки для будівництва житлового комплексу на місці дитячого садка.

Київрада у 2004 році, коли дитячі заклади масово переходили в оренду грошовитих підприємців, передала товариству «Компанія «Д. І. Б» 1,21 га землі по вул. Пушкінській для будівництва багатофункціонального житлово-громадського комплексу. Народних обранців не утримав від легковажного вчинку навіть той факт, що на тому майданчику десятки років функціонував дитсадок №183. 

На щастя, рішення Київради не було підписано міським головою, бо тоді не було в природі проекту землеустрою. Згодом депутати безвідповідальне рішення визнали таким, що не набрало чинності. 

Міська прокуратура захистила інтереси столичної громади. Судом відмовлено АТВТ «Компанія «Д. І. Б» у задоволенні позовних вимог щодо визнання права на землю та спонукання Київради до укладання договору оренди, оскільки набуття цього права можливе виключно за рішенням органів місцевого самоврядування та виконавчої влади.

А тим часом

Шевченківська райдержадміністрація не дала згоду забудовникам на знесення споруди дитсадка №183.

Крім цього, Генеральним планом розвитку Києва не передбачено зміну цільового призначення земельної ділянки по вул. Пушкінській.