22 листопада 2014 року на територію київського ПрАТ «АТЕК» увірвалося понад сто озброєних осіб. Чоловіки в уніформі з символікою батальйону «Азов» роззброїли охорону, а решту працівників змусили полишити робочі місця. Вторгнення було здійснено під приводом обшуку, який проводився з грубими процесуальними порушеннями. Під час захоплення на території спортивного комплексу «АТЕК» проходили тренування дітей, яких разом із батьками змусили покинути заклад. Про це повідомило керівництво підприємства на прес-конференції у Києві. Мовляв, декілька років поспіль долю «АТЕК» вирішують суди та розпорядники, що ще більше заганяють його у кредиторську яму, аби отримати доступ до майна та земельного ресурсу.

«У планах було відновити завод, який був промисловим гігантом ще за радянських часів. Ми розмовляли з Міністерством оборони з приводу розконсервації військової техніки. Наші вимоги частково задовольнили. Крім того, неодноразово зверталися до кредиторів з метою підписання мирної угоди. В розпал бойових дій на Донбасі ми не могли нехтувати можливостями і обсягом виробничих потужностей і спланували, як перепрофілювати підприємство на ремонт бойової техніки. До того ж закінчено проект щодо використання гуртожитків заводу для надання місць проживання біженцям зі східної України. Проте усі ці плани стали неможливими через рейдерське захоплення», — зазначив головний акціонер ПрАТ «АТЕК» Андрій Погребельний.
За словами очевидців, особи, які відрекомендувалися слідчими, дали зрозуміти, що не вбачають нічого дивного у наявності озброєних людей. Вони запевнили, що військові підпорядковуються їх безпосередньому керівнику...
«Мене на територію не пустили. Зараз на підприємстві перебуває понад сто озброєних людей, завезли 80 ящиків цинку, невідомо для чого. Міліція на правопорушення ніяк не відреагувала», — розповідає директор спорткомплексу «АТЕК» Лариса Ільєнко.
У цій історії спостерігачі вбачають суперечливі мотиви.
«Ми стали свідками того, як захоплено підприємство, що знаходиться безпосередньо у вузлах комунікації. Поряд — залізнична станція Святошин, неподалік — завод «Антонов», на якому є повноцінна злітна смуга. Рейдерський напад здійснено у військовий час, озброєними людьми, в уніформі батальйону «Азов». Можна уявити, якими будуть наслідки, якщо йдеться про захоплення стратегічного об’єкта», — зазначив керівник штабу Української військової організації Володимир Волков.
Наразі ситуація в «АТЕК» залишається незрозумілою. «Людям, які мешкають неподалік, чутно постріли та гучні гуляння. В інтернеті викладено фото озброєних вояків на території підприємства, повідомляють власники заводу.
У свою чергу, МВС у Київській області повідомляє: «22 листопада в рамках відкритого кримінального провадження міліція Київської області провела санкціонований обшук в адміністративних будівлях київського заводу «АТЕК» і вилучила звідти документацію та декілька одиниць автоматичної зброї. Проведенню обшуку ніхто не заважав, конфліктних ситуацій ані з представниками добровольчих батальйонів, ані зі сторонніми особами не виникало».