Постанова Верховної Ради України

У зв’язку з неоднозначною суспільно-політичною оцінкою встановлення результатів чергових виборів народних депутатів України в окремих одномандатних виборчих округах Верховна Рада України постановляє:
1. Вважати за доцільне утворити тимчасову слідчу комісію Верховної Ради України з питань розслідування обставин встановлення результатів чергових виборів народних депутатів України в окремих одномандатних виборчих округах. У зв’язку з цим запропонувати головам депутатських фракцій та депутатської групи подати пропозиції щодо кількісного та персонального складу цієї тимчасової слідчої комісії до 7 листопада 2012 року.
2. Рекомендувати:
1) Генеральній прокуратурі України провести перевірку правомірності залучення працівників правоохоронних органів до підтримання правопорядку на окремих дільничних та окружних виборчих комісіях в день голосування та у період підрахунку голосів виборців на виборчих дільницях та встановлення підсумків голосування в окремих одномандатних виборчих округах, а також відповідності дій працівників правоохоронних органів вимогам закону;
2) Вищій раді юстиції, Вищій кваліфікаційній комісії суддів України перевірити додержання присяги суддями при ухваленні ними рішень під час виборчої кампанії;
3) Центральній виборчій комісії повторно відповідно до її повноважень і Закону України «Про вибори народних депутатів України» вивчити матеріали щодо встановлення результатів чергових виборів народних депутатів України у так званих проблемних одномандатних виборчих округах.
3. Генеральній прокуратурі України, Вищій раді юстиції, Вищій кваліфікаційній комісії суддів України та Центральній виборчій комісії надати Верховній Раді України до 9 листопада 2012 року попередню інформацію з питань, передбачених пунктом 2 цієї Постанови.
4. Ця Постанова набирає чинності з дня її прийняття.
Голова Верховної Ради України В. ЛИТВИН.
м. Київ, 
6 листопада 2012 року.
№ 5466-VІ.