Звернення до уряду України від сотні організацій — підрядників металургійного велета України ПАТ «АрселорМіттал Кривій Ріг» (газета «Голос України» №167(5417) за 7 вересня 2012 р.) було проігноровано з боку керуючих ПАТ «АрселорМіттал Кривій Ріг» навіть після приїзду Прем’єр-міністра України М. Азарова в місто Кривий Ріг напередодні виборів, де розглядалося питання про порушення договірних зобов’язань керуючими ПАТ «АрселорМіттал Кривій Ріг» з оплати раніше виконаних підрядних робіт і поставки обладнання.
Так, декільком організаціям-підрядникам, наближеним до мерії м. Кривий Ріг, гроші періодично виплачуються, для «галочки», інші змушені вичікувати подачок під прицілом «контролюючих».
Якщо чинна влада не в змозі забезпечити дотримання законності «прибульцями», котрі пригнічують трудові колективи національного виробництва, тоді, може, на внутрішньодержавному рівні вона надасть пільги, також поза законом, підрядним підприємствам ПАТ «АрселорМіттал Кривій Ріг» з відстрочки виплати обов’язкових платежів у бюджет держави, а також виплати заробітної плати своїм працівникам?
Яким буде рішення? Відповідайте людям, дивлячись в очі!