У Колонній залі Київської міськдержадміністрації відбувся Форум делегатів дитячих прав. Захід з нагоди Дня спільних дій в інтересах дітей і 25-ї річниці Конвенції ООН про права дитини зібрав понад 150 юних киян, а також школярів із Криму, Донецької та Луганської областей. Під час гри «Я знаю свої права» учасники в інтерактивній формі ознайомились із принципами Конвенції ООН та дізналися, як застосувати їх у житті.
Відкриваючи форум, заступник голови КМДА з гуманітарних питань Ганна Старостенко зазначила: «Створення умов для гармонійного розвитку дітей — один із пріоритетів міської влади. Тож інтеграція дітей із родин вимушених переселенців у нові шкільні колективи є надзвичайно важливим питанням. І сьогоднішній захід не лише сприятиме цьому, а й допоможе малечі у формі гри вивчити свої права. Адже діти змалечку мають знати свої права і обов’язки, а також поважати права інших».
Нагадаємо, що в столиці понад 15 років активно працює рух делегатів дитячих прав. Для України Конвенція ООН про права дитини є одним із основних документів у формуванні правового суспільства та захисті дитячих прав. За методикою «рівний — рівному» її почали популяризувати у школах ще з середини 90-х років. 
Фото надано організаторами.