У Донецьку вручили ключі новоселам нового дев’ятиповерхового будинку. Його мешканцями стали чимало представників пільгових категорій: інваліди війни, багатодітні родини, учасники бойових дій, родини з дітьми-інвалідами, чорнобильці. Крім того, 15 квартир зарезервовано для учасників державної програми «Доступне житло». Серед новоселів — чемпіонка світу та Європи у потрійному стрибку, бронзова призерка Олімпійських ігор у Лондоні Ольга Саладуха, а також Герой України, бригадир прохідників шахти імені Засядька Микола Жауров.

«У нас із дружиною тепер двокімнатна квартира, подивилися, все подобається, — поділився враженнями шахтар. — Я 41 рік у прохідці, і вся сім’я працює на одному підприємстві: син  у моїй бригаді вже десять років, донька — теж на шахті. Дружина на пенсії, але також працювала на нашій шахті».

Новоселів привітали міський голова Олександр Лук’янченко, голова ОДА Андрій Шишацький та народний депутат України Юхим Звягільський. Загалом у будинку 108 квартир, повністю готових до заселення і навіть телефонізованих. «Сконцентрувавши кошти, отримані за рахунок перевиконання доходної частини бюджету, ми знайшли фінансові ресурси для того, щоб звести соціальний будинок, де мешкатимуть люди, які мають право на отримання безплатного житла. При цьому в будинку використані такі матеріали, які дозволять новоселам нічого не переробляти, а прийти й одразу жити», — відзначив міський голова.

Справа наліво: донецький міський голова Олександр Лук’янченко, народний депутат України Юхим Звягільський під час вручення ключів новоселам-пільговикам.

Фото Олега ТОЛСТОВА.