Комітет Верховної Ради з питань соціальної політики та праці рекомендує парламенту ратифікувати Протокол між Кабінетом Міністрів України та урядом Республіки Білорусь про внесення змін і доповнень до Угоди між урядами цих країн про трудову діяльність та соціальний захист громадян, які працюють за межами своїх держав.
Протокол підписано  30 вересня 2010 року в Мінську.
Законопроектом (№ 0276), поданим Кабінетом Міністрів, пропонується доповнити Протокол новою частиною, яка передбачає: в разі подальшої зміни в назві або переліку своїх уповноважених органів сторони повідомляють одна одну дипломатичними каналами.
Крім того, проект визначає порядок працевлаштування керівників підприємств, установ, організацій, власників майна, у тому числі майнових комплексів, а також умови в’їзду, виїзду та перебування членів їхніх сімей.
На засіданні комітету зазначалося, що укладення цього Протоколу обумовлено зміною назв уповноважених органів України та Білорусі, відповідальних за імплементацію угоди.
Члени комітету підтримали законопроект, прийняття якого сприятиме подальшому розвитку співробітництва між Україною та Республікою Білорусь у сфері захисту трудових та соціальних прав громадян обох держав.
Вл. інф.