Учасники ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС знову пікетували будівлю Донецької обласної державної адміністрації. Вимога, із якою вийшли близько півсотні ліквідаторів, залишається незмінною: виконання рішень судів щодо виплати пенсій. Наприкінці минулого року порядок нарахування щомісячної допомоги було змінено. 
Після перерахування найбільше програли ті, хто на момент роботи в зоні не мав високого заробітку, насамперед — солдати строкової служби. Тепер ці люди отримують трохи більше тисячі гривень.
«Ми тут стоїмо за те, щоб виконувався закон України про статус і соціальний захист громадян, постраждалих у результаті Чорнобильської катастрофи. Ось поруч чоловік без ніг. У нього пенсія — 2400 гривень, а було — 7200. Інвалід першої групи повинен отримувати шість мінімальних пенсій за віком, другої групи — вісім, третьої — десять. А серед нас є людина, яка отримує 1200 гривень, маючи другу групу інвалідності. Як це розуміти? Влада може загратися з нами. Нам втрачати нічого», —заявив голова Всеукраїнського об’єднання ветеранів-чорнобильців Володимир Деркач.
Учасники акції погрожували розгорнути наметове містечко, якщо їхні вимоги не виконають. Цього само дня представники інших громадських організацій чорнобильців виголосили спільну заяву, в якій зазначили, що влада області та організації ліквідаторів, «незважаючи на протистояння в налагодженні конструктивного діалогу окремих представників політичних сил, дійшли згоди щодо того, як спільними зусиллями вирішувати проблеми учасників ліквідації аварії на ЧАЕС». Під час засідання обласної комісії зі спірних питань щодо соціального захисту осіб, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, влада разом із організаціями ліквідаторів розглянула звернення щодо донарахування заробітної плати за роботу в зоні відчуження та надання заявникам нових довідок про зарплату. Крім того, комісія обговорила питання матеріальної допомоги інвалідам-чорнобильцям за рахунок коштів, виділених обласною радою. Близько 500 тисяч гривень спрямують насамперед на підтримку онко-
хворих — таких понад 300 осіб.
Донецька область.