Цього року особливих проблем з підготовкою шкіл до нового навчального року немає, запевнив начальник Житомирського обласного управління освіти і науки Олександр Пастовенський. 
А як головний аргумент навів таку цифру: загалом на ці заходи з державного і місцевих бюджетів, а також за Кіотським протоколом, спрямовано майже сто мільйонів гривень — це в чотири рази більше, ніж торік. Такі значні кошти ще ніколи не виділяли. Чимало з них використано на енергозбереження: встановлено металопластикові вікна, реконструюються котельні, переводяться на альтернативні види палива, і в майбутньому це дасть значну економію витрат на опалення.
На Житомирщині на початку року здали другу чергу школи в райцентрі Черняхів. Триває спорудження ще шести освітянських об’єктів. У тому числі в райцентрах Олевську і Любарі, а також у великому робітничому селищі Першотравенськ Баранівського району, тобто там, де дітей справді багато. Майже один мільйон 200 тисяч гривень Кабінет Міністрів своїм розпорядженням наприкінці липня виділив на другий пусковий комплекс школи у селі Кодня Житомирського району.