Відтепер батьки зможуть приходити до школи не лише за викликом учителів, а й бути присутніми на уроках за власним бажанням. Така новація з 
1 вересня запроваджується у навчальних закладах Львівщини, щоправда, стосуватиметься вона лише початкових класів. Про це розповів начальник обласного управління освіти Михайло Брегін. Для мам і тат навіть передбачили спеціальні парти. Родичі особисто зможуть простежити, як викладають предмет і як працює їхня дитина на уроці.
Михайло Брегін зазначив, що цього року найбільше новацій у галузі освіти спрямовано на початкову школу. Зокрема, запровадили викладання іноземної мови з першого класу, а інформатики — з другого. Натомість молодші школярі віднині не отримуватимуть оцінок з фізкультури. Останнє, втім, не означає, що цьому предмету приділятимуть менше уваги, а навпаки, перед кожним уроком проводитимуть фізкультхвилинки.
Батьки тим часом переймаються підготовкою малечі до початку навчального року. Львів’янка Ірина поведе сина в перший гімназійний клас. За її підрахунками, одягнути дитину обійдеться у 5000 гривень. Річ у тім, що на відміну від школи, у гімназії обов’язкова форма, яка тягне за собою низку супутніх видатків — сорочки, краватки. Особливих клопотів жінці завдало придбання ортопедичного рюкзака — найдешевший з них коштує 800 грн., найдорожчий — 2300. Ну а такі речі як підручники, канцелярське приладдя хоч і коштують дорого, однак на тлі видатків на одяг є справжніми дрібницями.
Новий навчальний рік відзначиться на Львівщині приємними новинами у дошкільній освіті.
— В області плануємо відкрити 50 садочків, — каже начальник обласного управління освіти Михайло Брегін. — Зростає середній показник охоплення дітей дошкільною освітою у 2012 році: від 1 до 6 років — 45% , від 3 до 6 років — 86,3%, 5-річного віку — 100%.
На жаль, значну частину інвентаризованих дитсадків уже не вдасться повернути в освітню галузь. Хоча є й позитивні приклади. Зокрема, ТзДВ «Дослідно-механічний завод Карпати» зберіг приміщення ДНЗ №9 «Журавлик» і виступив з пропозицією до Новороздільської міської ради щодо передачі-викупу приміщення у комунальну власність міста.