У селі Бритівка Білгород-Дністровського району вже не вірили, що цей довгобуд перетвориться на школу. Будівництво стартувало ще 1990 року, і незабаром воно було залишене через відсутність фінансування. Пізніше робилися спроби реанімувати довгобуд, але щораз вони виявлялися безуспішними. Тепер ця сільська школа одержала оптимістичнішу офіційну назву — об’єкт, який здають. Для учнів Бритівки та ще двох сусідніх сіл — це дуже радісна новина. Адже минулого навчального року 230 дітей із цього села вчилися в приміщенні колишньої колгоспної контори, близько ста — маршрутками щодня їздили на навчання до райцентру.
— Для нас будівництво шкіл, спорядження їх новітнім комп’ютерним устаткуванням, забезпечення навчальних установ газом і якісною питною водою — це тема особливого звучання, — розповів «Голосу України» голова Одеської обласної державної адміністрації Едуард Матвійчук. — 2011 року в області в рамках регіональної програми «Народний бюджет» було введено в експлуатацію шість шкіл. Цього року почнуть роботу ще три нові школи.
Без подарунків не обійдеться й 1 вересня. Днями в одеський корпункт «Голосу України» зателефонували з Кодимського району. Там 240 школярів безплатно одержать шкільну форму. На її придбання з районного бюджету виділено 50 тисяч гривень.