Рятувальники Донеччини здають кров для потерпілих із Херсонської області, які перебувають на лікуванні в опіковому центрі Інституту невідкладної та відновної хірургії імені В. Гусака.

Під час гасіння масштабної лісової пожежі опіки отримали четверо осіб, із них один — рятувальник та троє — працівники лісомисливського господарства. Літаком їх було доставлено до спеціалізованого закладу в шахтарській столиці. Для лікування травм потрібна донорська кров. У четвер перші донори із числа співробітників Головного територіального управління МНС в області прийшли до пункту переливання крові (на знімку). Донецькі рятувальники кажуть, що готові допомагати колегам стільки, скільки буде потрібно.

Таку ініціативу виявили й працівники лісового господарства, розповіли «Голосу України» в опіковому центрі. «Чуйність та безкорисність, які виявили колеги потерпілих, радують, адже для лікування пацієнтів потрібен і час, і донорська кров», — відзначив керівник центру, професор Еміль Фісталь.

Щодо стану потерпілих, то про зміни на краще говорити зарано. Але й погіршення не спостерігається, підкреслює професор. Як і раніше, один із чотирьох пацієнтів перебуває у дуже важкому стані: у п’ятницю було заплановано чергове оперативне втручання. Напередодні пацієнту провели плазмаферез — очищення крові від токсинів, які активно виділяються після глибоких опіків і становлять загрозу для життя. Безперервне інтенсивне лікування потерпілих триває.

Фото центру пропаганди ГТУ МНС України в Донецькій області.