У Маріуполі заарештовано пастора церкви «Ісуса Христа», якого підозрюють у розбещенні малолітніх. Відповідну постанову в середу виніс Жовтневий районний суд міста. Раніше судимого 61-річного чоловіка затримали на гарячому, коли він скоював розпусні дії стосовно 14-річної дівчинки, зазначили у прокуратурі Донецької області. Одразу після доправлення до слідчого ізолятора у затриманого погіршився стан здоров’я, і швидка допомога відвезла його в кардіологічне відділення, де пастор перебував під наглядом міліції до засідання суду.
Докази протиправних дій проповідника правоохоронці збирали півтора роки, повідомив журналістам виконувач обов’язків начальника управління боротьби з кіберзлочинністю ГУМВС України в Донецькій області Андрій Нєбитов. За його словами, релігійні проповіді підозрюваний проводив не лише для дорослих, а й для дітей, а саме — для дівчаток, використовуючи для цього окремі кімнати офісу в центрі міста. «Буде щонайменше десять потерпілих», — пояснив керівник управління.
Святий отець і духовний наставник користувався незаперечним авторитетом у віруючих церкви. Тепер, коли випливли непривабливі факти його діяльності, батьки потерпілих дівчаток... захищають пастора, заявляючи, що, таким чином, той накладав «божу мітку» на їхніх дітей. Міліція встановила, що жертвами були діти від 12 років. За аналогічні діяння затриманий уже притягався до відповідальності — ще у 2000 році. Тоді він був засуджений до двох років позбавлення волі і одразу ж амністований. Тепер проповіднику загрожує до восьми років ув’язнення.
Андрій Нєбитов висловив упевненість, що доказів протиправних дій підозрюваного зібрано достатньо для того, щоб цього разу він отримав заслужене покарання.