До суду передано кримінальну справу про серію розбійних нападів на банки в Донецьку, які скоїла так звана «банда Кульгавого». 

На її рахунку — нальоти на фінансові установи протягом чотирьох років, з 2007 по 2011-й. Слідство встановило, що до складу злочинної групи входило двоє осіб — громадянин України та громадянин Росії. Особливою прикметою першого з них була кульгавість, через це ватажок і отримав таке прізвисько. За час своєї злочинної діяльності спільники скоїли десять озброєних пограбувань, дев’ять із них — банківських філій та одне — пункту обміну валют. Загалом під час нападів зловмисники завдали поранень п’ятьом особам, двом із них — смертельних. Загальна сума награбованого перевищила 4,5 мільйона гривень, повідомили в прес-службі обласної прокуратури.

Раніше правоохоронці відзначали, що всі резонансні злочини, скоєні угрупованням, мали спільну рису: озброєні люди швидко забирали з відділень мільйони гривень.

Утім, на лаві підсудних опиниться лише одна людина. Сам «Кульгавий», стверджують у прокуратурі, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, загинув ще взимку під колесами поїзда. Спільника, громадянина сусідньої держави, обвинувачують одразу за чотирма статтями Кримінального кодексу України: розбій, умисне вбивство, замах на вбивство та незаконне поводження зі зброєю. Санкція статей передбачає максимальне покарання — довічне ув’язнення.