Спортивно-оздоровче свято для людей з обмеженими фізичними можливостями відбулося в Маріуполі. На міському пляжі зібралися інваліди-колясочники, які представляли кілька громадських організацій. Виступаючи перед гостями, секретар міської ради Андрій Федай зазначив, що маріупольці з обмеженими можливостями долають будь-які перешкоди та беруть активну участь у житті міста, не втрачаючи оптимізму і бадьорості духу.

Секретар ради окремо відзначив досягнення місцевих спортсменів-інвалідів, троє з яких завоювали право представляти Україну на ХІХ Параолімпійських іграх, котрі відбудуться наприкінці серпня — на початку вересня в Лондоні. Крім того, десять спортсменів із обмеженими фізичними можливостями є переможцями і призерами чемпіонатів України, Європи і світу в різних видах спорту. «Це приклад для наслідування, і нехай не всім судилося досягти таких спортивних висот, але здобути перемогу над собою до снаги кожному», — підкреслив Андрій Федай. Гостей свята також привітали народний депутат України Олексій Бєлий та депутат обласної ради Сергій Матвієнков.
Розважав присутніх театр бойових мистецтв «Білий лотос», а після його виступу інваліди-колясочники взяли участь у різноманітних естафетах та рухливих іграх. Переможці отримали спортивні набори, волейбольні м’ячі, набори для гри в бадмінтон і настільний теніс. Дружні змагання завершилися купанням у морі: тим, хто через недугу не міг увійти до води самостійно, допомагали волонтери. Шляхом таких заходів у місті збираються втілювати ідею соціальної адаптації та оздоровлення інвалідів.