Назва його «КіТи» розшифровується просто: «Кіно і ти». Протягом місяця любителі «найважливішого із мистецтв» відправляли свої роботи на адресу організаторів творчого проекту «Арт-лабораторія». Участь у фестивалі взяли аматорські теле-, кіно- і фотостудії, самодіяльні автори, телекомпанії, телевізійні об’єднання не лише із приморського міста, а й із інших міст України і Росії. Інформаційним партнером заходу стала газета «Голос України».

Відкриття відбулося у сквері поблизу драматичного театру. Присутніх привітали ініціатори фестивалю Ольга Новикова та Леонід Гілязов, представники міської влади, організатори та партнери. Глядачам сподобалася концертна програма за участі міських вокальних і танцювальних колективів, а також виконавців із інших міст. Творча програма відбувалася в два етапи. Для участі в заключному роботи відбирало журі, а володар призу глядацьких симпатій визначався за підсумками інтернет-голосування. Конкурсанти змагалися в кількох номінаціях: ігрове, анімаційне відео, кліп, соціальний ролик, фестивальне та репортажне відео.
У рамках свята відбувся ретроспективний показ семи художніх фільмів, у різні роки відзнятих у Маріуполі. Серед них — стрічка «Біле коло» кіностудії імені Довженка. На екрані ожили образи героїв-маріупольців. Цей рідкісний та цікавий мешканцям міста фільм 1974 року, а також «Вогонь» 1973 року, який знімався на металургійному комбінаті імені Ілліча, вдалося придбати за сприяння депутата Донецької обласної ради Сергія Матвієнкова. Організатори також висловили вдячність за допомогу в організації міському голові Юрію Хотлубею, ПАТ «Маріупольський металургійний комбінат імені Ілліча», палацу культури «Молодіжний», кінокомплексу «Лукоморье», торгівельному будинку «Максим» та іншим партнерам.
Ліна КУЩ, Ірина ОЛЬШАНСЬКА.
На знімку: переможці та лауреати фестивалю отримали дипломи і сувеніри із символікою «Голосу України»
Фото надане творчим проектом «Арт-лабораторія».