Від двадцяти до п’ятдесяти відсотків втратили в ціні продукти борщового набору порівняно з листопадом минулого року на Дніпропетровщині. За даними управління розвитку споживчого ринку департаменту АПК облдержадміністрації, середня роздрібна ціна кілограма ріпчастої цибулі наприкінці минулої осені становила 4,46 гривні, цього року — 2,22 гривні. Буряк столовий подешевшав майже на 36 відсотків, морква і картопля — на сорок, а капуста — більш як на двадцять відсотків.
— Тобто нарікання сільгоспвиробників, які вирощують овочі та фрукти на Дніпропетровщині, на ріст курсу долара є спекуляціями, — прокоментувала начальник управління Маргарита Зотова. — Водночас важливою складовою ціноутворення є вартість бензину і логістика доставки товарів.
Дніпропетровська область.
 
Морква ще влітку лякала покупців високою ціною.
 
Фото Валерія ДРУЖЕНКА.