На Донеччині заарештована 40-річна керівниця дитячого благодійного фонду, яку підозрюють у продажу немовляти. Про зникнення дитини заявила мешканка Селідового, мати чотирьох дітей. Жінка повідомила міліції, що її тримісячну доньку забрала нібито на лікування до обласної лікарні невідома благодійниця.
За словами виконуючого обов’язки начальника управління боротьби з кіберзлочинністю ГУМВС України в Донецькій області Андрія Небитова, благодійницею виявилася керівниця фонду, яка опікувалася неблагополучними й багатодітними родинами, надаючи їм допомогу продуктами чи дитячими іграшками.
З’ясувалося, що жінка виступала ще й посередницею у пошуку сурогатних матерів для бездітних пар. Коли надійшло замовлення на малюка, голова фонду завітала до багатодітної родини, яку вже відвідувала раніше. Вона запропонувала матері допомогу в лікуванні немовляти, яке важило лише півтора кілограма та мало безліч діагнозів. Запевнивши, що покладе крихітку до обласної лікарні, забрала її, а в Донецьку передала новим батькам, отримавши три тисячі доларів США.
У міліції припускають: підозрювана сподівалася на те, що багатодітна матір примириться із втратою, оскільки не може забезпечити гідних умов існування і старшим дітям. Але матір, не отримавши звістки про донечку протягом двох тижнів, звернулася до правоохоронців. Дитину повернули в сім’ю. Стосовно керівниці доброчинного фонду порушено кримінальну справу. Їй загрожує від 8 до 15 років позбавлення волі.