Харківський велозавод отримає замовлення від «Укрпошти» на виробництво велосипедів для листонош. Про це повідомив офіційний сайт Харківської облдержадміністрації, посилаючись на заяву очільника ХОДА Михайла Добкіна. За словами керівника області, днями було підписано меморандум про співпрацю облдержадміністрації та «Укрпошти», в одному з пунктів якого й передбачено замовлення на виготовлення велосипедів. 
Для Харківської області — це можливість вкласти в підприємство інвестиції та почати серійне виробництво. Для «Укрпошти» — розв’язати проблему забезпечення листонош транспортними засобами у містах та сільській місцевості. 
Харківський велосипедний завод засновано в 20-х роках минулого сторіччя. Він був одним з основних центрів українського та радянського велосипедного машинобудування. На велосипедах, виготовлених у Харкові, здійснювали навколосвітні подорожі, вигравали багато спортивних міжнародних змагань. Але неефективна економічна система звела до нуля його шанси конкурувати з іноземними виробниками.