Постанова Верховної Ради України

У вересні 2012 року виповнюється 75 років з дня утворення Житомирської області.
З метою належного відзначення ювілею Верховна Рада України постановляє:
1. У вересні 2012 року урочисто відзначити 75-річчя утворення Житомирської області.
2. Рекомендувати Кабінету Міністрів України:
у місячний термін з дня прийняття цієї Постанови утворити організаційний комітет з підготовки та проведення заходів щодо відзначення 75-річчя утворення Житомирської області, включивши до його складу представників центральних та місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, громадськості та науковців;
у двотижневий термін після утворення зазначеного організаційного комітету розробити та затвердити план заходів, пов’язаних із відзначенням 75-річчя утворення Житомирської області, і вирішити в установленому порядку питання щодо фінансового та матеріально-технічного забезпечення цих заходів, у якому передбачити:
організацію культурно-мистецьких та освітніх заходів;
реставрацію пам’яток архітектури, історії та культури;
поліпшення транспортно-експлуатаційного стану автомобільних доріг Житомирської області.
3. Рекомендувати Державному комітету телебачення і радіомовлення України організувати тематичні теле- і радіопередачі, присвячені історії та сучасності Житомирської області, та забезпечити висвітлення у засобах масової інформації заходів, пов’язаних з відзначенням 75-річчя утворення Житомирської області.
4. Запропонувати:
Національному банку України виготовити і ввести в обіг ювілейну монету, присвячену 75-річчю утворення Житомирської області;
Українському державному підприємству поштового зв’язку «Укрпошта» видати серію поштових марок та наборів листівок, присвячених 75-річчю утворення Житомирської області.
5. Контроль за виконанням цієї Постанови покласти на Комітет Верховної Ради України з питань державного будівництва та місцевого самоврядування, Комітет Верховної Ради України з питань культури і духовності.
6. Ця Постанова набирає чинності з дня її прийняття.
Голова Верховної Ради України В. ЛИТВИН.
м. Київ,
22 червня 2012 року.
№ 5024-VІ.