Маріупольські машинобудівники виконали перший етап контракту із бразильськими партнерами. До південноамериканської країни відправили обладнання для ракетно-космічного комплексу «Циклон-4», який створюють на космодромі Алкантара. Машини виробляє ПАТ «Азовзагальмаш», що входить до складу концерну «Азовмаш». Машинобудівники відвантажили системи обслуговування ракети-носія для заправки пальним та окислювачем, збирання та нейтралізації промислових стоків. У розробці взяли участь конструктори підприємства.

Нині у цехах виконують другий етап контракту. Працюють над обладнанням для обслуговування монтажно-випробувального комплексу на космодромі. Це ґрунтові транспортні агрегати, системи зберігання палива, промивання і нейтралізації допоміжного обладнання, прибирання промислових стоків і парів під час заправки космічного апарату, чотири дослідні контейнери-цистерни для пального та окислювача.
«Участь в українсько-бразильській космічній програмі «Циклон-4» —новий етап у космічній одіссеї «Азовмашу», в якій підприємство бере участь майже 65 років», — зазначив президент компанії, народний депутат України Олександр Савчук.