Постанова Верховної Ради України

У зв’язку з численними фактами визнання незаконними в судовому порядку рішень Київської міської ради щодо розпорядження землями та майном територіальної громади міста Києва, прийнятих в період з 2007 по 2010 роки, встановленням судовими рішеннями порушень нею Конституції та законів України, відповідно до частини четвертої статті 89 Конституції України, статті 87 Регламенту Верховної Ради України Верховна Рада України постановляє:
1. Утворити Тимчасову слідчу комісію Верховної Ради України з питань розслідування обставин порушення Конституції України, Земельного кодексу України, інших законів України та прийняття протиправних рішень Київською міською радою в період з 2007 по 2010 роки (далі - Тимчасова слідча комісія).
2. Тимчасовій слідчій комісії розслідувати обставини порушення Конституції України, Земельного кодексу України та законів України, прийняття протиправних рішень Київською міською радою в період з 2007 по 2010 роки.
3. Визначити, що кількісний склад Тимчасової слідчої комісії становить  7 народних депутатів України виходячи із забезпечення такого представництва в її складі: один представник від дев’яноста народних депутатів України, але не менш як по одному народному депутату України від кожної депутатської фракції (депутатської групи).
4. Обрати головою Тимчасової слідчої комісії народного депутата України Куликова Кирила Борисовича (фракція Блоку «НАША УКРАЇНА - НАРОДНА САМООБОРОНА»), заступником голови Тимчасової слідчої комісії - народного депутата України Макеєнка Володимира Володимировича (фракція Партії регіонів).
5. Обрати до складу Тимчасової слідчої комісії таких народних депутатів України:
Волинця Євгенія Валерійовича - фракція Комуністичної партії України; 
Герасимчука Володимира Володимировича - фракція Народної Партії; 
Плотнікова Олексія Віталійовича - фракція Партії регіонів; 
Трайдука Миколу Федоровича - група «РЕФОРМИ ЗАРАДИ МАЙБУТНЬОГО»; 
Яворівського Володимира Олександровича - фракція «Блок Юлії Тимошенко - «Батьківщина». 
6. Матеріально-технічне, кадрове, інформаційне та організаційне забезпечення роботи Тимчасової слідчої комісії покласти на Апарат Верховної Ради України.
7. Визначити термін діяльності Тимчасової слідчої комісії - шість місяців з дня прийняття цієї Постанови.
8. Звіт Тимчасової слідчої комісії про виконану роботу заслухати на пленарному засіданні Верховної Ради України не пізніше сорока днів з дня прийняття цієї Постанови.
9. Ця Постанова набирає чинності з дня її прийняття.
Голова Верховної Ради України В. ЛИТВИН.
м. Київ,
6 червня 2012 року.
№4906-VІ.