Пара новонароджених сіамських близнюків, що перебувала в Донецькій обласній дитячій клінічній лікарні, не вижила. 
Дівчаток доставили із Краматорська. Малюки зрослися в області грудної клітки, у них — одна печінка на двох, а от серце кожна має власне — щоправда, серця також з’єднані одне з одним. Дітки перебувають на апаратах штучного дихання.
Передбачалося, що унікальну пару перевезуть до столиці, де запрошені ізраїльські хірурги виявили готовність її розділити. Однак після того, як стан дівчаток погіршився, транспортування довелося відкласти. Давати прогнози в такій складній ситуації медики не беруться.
— У дітей — складний уроджений порок серця: зрощення у верхівковій частині та пороки самих сердець. Це дуже цікавий випадок, лікарям цікаво спостерігати його. Зробили б усе можливе, але, на жаль, порок не піддається коригуванню, — пояснила лікар-реаніматолог Юлія Рогачова.
Для матері, мешканки селища Комишуваха поблизу Краматорська, це вже треті пологи. У жінки є старші діти: 15-річна донька та 19-річний син. Під час вагітності не перебувала на обліку в жіночій консультації і не проходила необхідних досліджень. У лікарні з’явилася на 30—31-му тижні вагітності, коли вже почалися пологи. За словами співрозмовниці, не зверталася до медиків через велику відстань до закладу — 20 кілометрів.
— Якось не думала про це, гадала, все нормально буде. То зима, дороги занесло, автобуси погано ходять. То грошей не було, щоб до лікарні їхати, — пояснила жінка.
Патологію виявили під час першого ж огляду: акушер-гінеколог запідозрила незвичайне розташування плоду. Ультразвукове дослідження показало двійню, причому обидва плоди дуже щільно прилягали один до одного. Зважаючи на вік матері — 40 років, медики зробили кесарів розтин. Немовлята народилися із загальною вагою 4 кілограми 200 грамів. «Я відчувала, що буде дівчинка. Хотіла її. Вийшло, що дівчаток одразу двоє. Я сама із двійні», — розповіла мама. За її словами, попередні пологи проходили без ускладнень. Про батька немовлят невідомо нічого.