У рамках всеукраїнського соціального проекту «Відчути книгу» відомий спортсмен Денис Силантьєв відвідав Слов’янську спеціалізовану загальноосвітню школу-інтернат І—ІІІ ступенів для сліпих та слабозрячих дітей. Директор закладу Микола Котляров провів для олімпійського призера екскурсію по школі-інтернату. Тут видають книги за методикою  Брайля, готують широкопрофільних спеціалістів, діти самі майструють корпусні меблі тощо. Саме тут навчався Олександр Мащенко, який виграв п’ять золотих медалей із плавання на параолімпіадах, а також Віктор Смирнов, Герой України та золотий медаліст Параолімпійських ігор.

«Я надзвичайно вражений вашим бажанням до перемог. Усе, що ви тут робите, — це вже велика перемога над собою. Радий, що став частинкою вашої освітньої програми, адже аудіокниги, з якими я до вас завітав, популяризують українську літературу. Це твори Ліни Костенко, Мар’яни Савки та Оксани Сайко», — зазначив Денис Силантьєв.
Соціальна акція «Відчути книгу» — ініціатива Фонду підтримки молодіжного та олімпійського плавання, що організовувалась з метою записування та розповсюдження спеціальних аудіокниг для незрячих дітей та дітей із вадами зору. Для усіх 35 таких спеціалізованих дитячих закладів будуть презентовані аудіоплеєри, аудіосистеми та CD диски.
На знімку: Денис Силантьєв у колі підопічних школи-інтернату.
Фото Ірини ОЛЬШАНСЬКОЇ.