У Донецьку — бум на знавців іноземних мов. Напередодні Євро-2012 англійську опановують прикордонники, які обслуговують міжнародний аеропорт. «Перші іноземних гостей чемпіонату зустрічатимуть співробітники прикордонної служби. І саме від їхнього професіоналізму залежатиме перше враження про Україну», — зазначив начальник Донецького прикордонного загону Юрій Лисюк.
Заняття організував Фонд Родіона Бутка, який раніше вже навчав англійської медичний персонал лікарень у приймаючих містах. Навчання проходитиме поруч із робочим місцем — в одному із приміщень аеропорту — та відбуватиметься в перервах між рейсами. Такий режим занять, упевнені в загоні, дасть змогу одразу застосувати отримані знання на практиці.
А в міліції вирішили не покладатися лише на мовну підготовку співробітників, які з минулого року вивчали англійську. До несення служби залучили курсантів другого та третього курсів Донецького юридичного інституту, які володіють іноземними мовами. Майбутні міліціонери беруть активну участь в охороні громадського порядку, чергують на дільничних пунктах райвідділів міліції, у лінійному відділі аеропорту Донецька, на територіях, прилеглих до залізничного та автобусного вокзалів. 
У перші дні квітня у тролейбусах та трамваях, що курсують центральними маршрутами міста, оголошення зупинок почало лунати англійською мовою. Щоправда, такі нововведення можна почути не в усіх машинах. Пасажири поки що звикають до «стріт» та «авеню». А тим часом комунальне підприємство «Донміськпастранс» оголосило набір волонтерів для допомоги гостям Євро. Головна вимога для добровольців — розмовна англійська, друга іноземна вітається. «Ставши волонтером, ви отримаєте можливість набути нових навичок, познайомитися з людьми з усього світу, завести нових друзів, отримати унікальний життєвий досвід та професійне вдосконалення», — перераховують транспортники переваги такого романтичного заняття.
Донецька область.