У понеділок, 14 травня, заплановане урочисте відкриття нового термінала Донецького аеропорту. 

Його зведення тривало два з половиною роки. За цей час споруджено нову злітно-посадкову смугу, найвищу в Україні аеродромно-диспетчерську вишку, а також будівлю аеровокзалу. Тепер новий комплекс зможе приймати літаки будь-якого типу, при цьому його пропускна спроможність збільшиться в десять разів — із 300 до 3100 пасажирів на годину. Головні повітряні ворота Донбасу зможуть забезпечити посадку і зліт літаків за будь-якої погоди, навіть за практично нульової видимості.

До літаків та на перони пасажири потраплятимуть через п’ять посадкових телетрапів із перехідними галереями. Усередині вокзалу переміщуватимуться за допомогою ліфтів та ескалаторів — їх нараховується майже чотири десятки. Дві пішохідні галереї з’єднують будівлю термінала із паркінгами.

Рішенням сесії обласної ради аеропорту присвоєне ім’я Сергія Прокоф’єва. В області сподіваються, що новий термінал дозволить створити в Донецьку великий стикувальний міжнародний вузол. Крім того, інвестиційна та туристична привабливість регіону підвищиться. «Реконструкція головних повітряних воріт області не тільки забезпечить комфорт для пасажирів, а й принесе масу плюсів із глобальної точки зору, — вважає голова обласної державної адміністрації Андрій Шишацький. — Адже сучасний аеропорт — це збільшення виробничого потенціалу та розширення ділових можливостей регіону».

Донецьк.