Незвичайні листівки прикрасили стовпи та стіни будинків у Куйбишевському районі Донецька взимку цього року. На аркушах було розміщено портрет директора ПАТ «Донбаскабель» із поясненням: «Він не платить людям зарплати». До такого кроку робітники підприємства вдалися після кількамісячного очікування зароблених грошей. Справою зацікавилася районна прокуратура, яка перевірила дотримання вимог законодавства про оплату праці.
Як повідомили «Голосу України» у прес-службі прокуратури області, встановлено, що внаслідок неправомірних дій керівництва на підприємстві утворилася заборгованість у виплаті заробітної плати в сумі понад два мільйони гривень. Стосовно посадової особи ПАТ порушено кримінальну справу. Під час досудового слідства сума боргу була погашена в повному обсязі, тому справу з постановою для вирішення питання про звільнення обвинувачуваного від кримінальної відповідальності направлено до суду.
З початку року за фактами безпідставної невиплати зарплати органи прокуратури області порушили 32 кримінальні справи, внесли 146 документів прокурорського реагування, за підсумками яких погашено заборгованість у сумі понад 36 мільйонів гривень.
Довідка з доставкою додому
Відтепер для отримання довідки про відсутність чи наявність заборгованості за електроенергію літнім людям не потрібно кудись їхати. Фахівці самі завітають додому, проведуть звірку та видадуть необхідний документ. Уперше в Донецькій області ПАТ «ДТЕК ПЕС-Енерговугілля» запровадило сервіс «Мобільний офіс». Стандартна процедура видачі довідки, необхідної для пред’явлення до різних інстанцій (у тому числі — для оформлення субсидії), передбачала кілька етапів: подачу заявки, виїзд на місце фахівця та отримання документа в офісі компанії. Нова послуга дозволяє підготувати аналогічний документ за кілька хвилин у присутності клієнта.