У Донецьку обговорюють відео, яке з’явилося на одному з місцевих сайтів: на ньому видно, як працівники міліції намагаються заштовхати до автомобіля якогось хлопця. Той пручається, і тоді правоохоронець застосовує електрошокер. Хлопець був одним із футбольних фанатів, які приїхали на матч місцевого «Металурга» із «Дніпром».

 

Інцидент прокоментували в ГУМВС України в Донецькій області. З’ясувалося, що в день матчу до міліції надійшло повідомлення про те, що в електричці, яка рухається із Дніпропетровська до Донецька, хуліганять футбольні фани. «Як виявилось, 58 уболівальників «Дніпра», що їхали на матч улюбленої команди з донецьким «Металургом», не доїжджаючи до залізничного вокзалу, залишили електричку, примусово відкривши двері, і пішли до центру міста, — йдеться в повідомленні відділу зв’язків із громадськістю обласної міліції. — Рухаючись проїжджою частиною, молоді люди поводилися агресивно, на зауваження не реагували, заважали дорожньому руху. На місце виїхав міліцейський патруль разом із нарядом спецпідрозділу «Беркут». Хулігани спробували чинити вартовим порядку опір, але були затримані. При їх затриманні співробітники міліції були змушені застосувати спецзасоби».

Трьох 19-літніх хлопців було затримано за злісну непокору законному розпорядженню або вимозі співробітника міліції. Стосовно молодиків оформлено протоколи про адміністративне порушення. Суд оштрафував кожного з них на 255 гривень.