Меморандум про взаєморозуміння та співпрацю підписали Донецька обласна державна адміністрація та виробники борошна, хліба, хлібобулочних виробів і підприємства роздрібної торгівлі області. Документ покликаний забезпечити стабільну цінову політику на цьому важливому ринку. Обласна влада зобов’язалася сприяти, щоб хлібокомбінати області отримували борошно із державного інтервенційного фонду, могли розширювати фірмову торгівельну мережу, а також отримували державну фінансову підтримку у вигляді здешевлення кредитів. Виробники борошна та хліба, зі свого боку, зобов’язалися не підвищувати необґрунтовано ціни, зокрема — на хліб, який випікається за простою рецептурою, а також не знижувати реалізацію борошна і хліба, особливо соціального.
Голова обласної державної адміністрації Андрій Шишацький повідомив, що влада має намір придбати зерно за мінімальними закупівельними цінами для наповнення обласного аграрного фонду. З метою стабілізації роздрібних цін на хліб продовжуватиметься діалог із представниками торгівельних мереж. «Вважаю, ми знайдемо додаткові аргументи, а також розуміння того, що вони повинні бути соціально відповідальними», — переконаний керівник області.
У головному управлінні агропромислового розвитку області кажуть, що запасів зерна вистачить до нового врожаю. За прогнозами, цього року він буде не таким щедрим, як минулого, коли в регіоні отримали понад 2,3 мільйона тонн зерна. Проте фахівці вважають, що зібраного хліба вистачить і для продовольства, і для потреб тваринництва.
Донецька область.