Прокуратура Вінницької області зобов’язала МНС через суд відшкодувати 48 тисяч гривень збитків державі.

— Виїзд фахівців МНС на пошук вибухівки в Іллінцях обійшовся у 32 тисячі гривень, а в Могилеві-Подільському — 16 тисяч гривень, — повідомила кореспонденту «Голосу України» Ольга Жадан, старший помічник прокурора області. — Крім того, свій рахунок пред’явить дорослим Науково-дослідний експертно-криміналістичний центр при обласній міліції.

У райцентрі Іллінці три школи. Того дня довелося евакуювати 2130 учнів і вчителів. Роботи тривали багато годин. Фахівці обстежили не тільки приміщення, а й подвір’я, спортивні майданчики. Порушника спокою шукали недовго. Як з’ясували правоохоронці, телефонував 10-річний хлопчик.

Невдовзі після випадку в Іллінцях «замінували» школу в селі Коростівці Жмеринського району. Абонент знаходився в селі Маньківці Барського району. Там є інтернат під назвою «Зелений гай». Його 11-річний вихованець і підклав свиню під заклад у сусідніх Коростівцях — «свою школу шкода було».

Як пояснила Ольга Жадан, хлопець з неблагополучної сім’ї. Батьки ніде не працюють, вихованням дитини не займаються. 

Ще одне весняне «замінування» мало місце у Могилеві-Подільському. Телефонуючий намагався говорити солідним голосом, але це йому не вдалося. Оперативно на місце прибули всі служби. Розшукали «терориста» протягом доби. Як і в попередніх випадках, четвертокласник телефонував з мобільного. Ідея відзначитися виникла у нього і його друга від бажання вчинити щось незвичайне. В одного з них мати працює викладачем у місцевому технологічному коледжі. Про відсутність виховання у цьому разі не йдеться. 

Вінницька область.