У селі Красному Красноармійського району на Донеччині урочисто відкрито після капітального ремонту та реконструкції музей композитора Сергія Прокоф’єва. 

На оновлення закладу витрачено 3,6 мільйона гривень. Музей було створено у 1991 році до 100-річчя з дня народження великого земляка в будівлі колишньої сільської школи, де викладала, а потім була попечительницею мати композитора Марія Григорівна. В селі досі збереглася Петропавлівська церква, яку відвідувала родина Прокоф’євих.

Основний фонд музею становить 661 одиницю, заклад щороку відвідують понад 6 тисяч осіб. У трьох залах представлено експонати, які розповідають про життя та творчість видатного композитора. На центральному місці в першому залі — рояль «Шрьодер», аналогічний тому, яким нагородили юного Прокоф’єва на випускному екзамені в Петербурзькій консерваторії. У другому залі особливу цікавість викликають справжні речі з московської квартири земляка, твори, видані за його життя, журнали, газети, фотографії друзів та виконавців. Чималу цінність становлять костюми, бутафорія, ескізи декорацій, афіші та програми вистав, а також особисті речі виконавців провідних партій у балетах та операх композитора. 

Найбільше оновилася після реконструкції третя зала: тут розташовано подаровані торік онучками Беатріс та Корделією Прокоф’євими графічні портрети — роботи сина композитора Олега, а також малюнок художника В. Тарасова «Сергій Прокоф’єв на смертному одрі» 1953 року. В майбутньому тут заплановано представити графічні твори народного художника України Володимира Шенделя із циклу «Геній світу — Сергій Прокоф’єв».

Фото надано прес-службою Донецької обласної ради.

Перед музеєм — пам’ятник Сергію Прокоф’єву. 

Перша екскурсія в оновлених залах.