Урочистий прийом із нагоди завершення обласного туру всеукраїнського конкурсу «Учитель року-2012» відбувся в Донецькій обласній державній адміністрації. Її керівник Андрій Шишацький вручив дипломи та пам’ятні подарунки переможцям. Конкурс, у якому взяли участь усі міста та райони області, проводився за п’ятьма номінаціями: «Українська мова та література», «Біологія», «Іноземна мова. Англійська», «Етика», «Фізичне виховання».

«У Донецькій області працює понад 32 тисячі педагогів, із них понад 60 носять високе звання «Заслужений працівник освіти України», — зазначив голова ОДА, звертаючись до вчителів. — Ви живете своєю професією, пропускаючи її через себе. Стародавні греки казали: «Учень — це не посудина, яку треба наповнити. Це — факел, який треба запалити». Дякуємо за вашу працю».

Кращим учителем української мови та літератури в Україні цього року визнано Тетяну Попову з Верхньоторецької загальноосвітньої школи І—ІІІ ступенів імені Сибірцева у Ясинуватському районі. Педагог викладає вже 21 рік, а у всеукраїнському конкурсі бере участь удруге: сім років тому стала лауреатом. «Якби не було учнів, не було б і такого результату. Кажу чесно, хотіла досягти цієї перемоги. І після наполегливої підготовки мені це вдалося», — зізналася Тетяна.

Учитель етики донецького ліцею № 30 Тетяна Байдаченко також стала одним із переможців усеукраїнського етапу конкурсу. «Конкурс тривав півроку, і кожен день приносив новий досвід і нові знання, був своєрідною підготовкою», — розповіла вчителька. Її секрет — уміння заінтригувати дитину з першого уроку, пошук відповідей на ті запитання, які виникають у дитячій душі. Співрозмовниця додала, що кожна людина народжується з великим духовним світом, потрібно тільки дати поштовх до його розвитку. «Вірю в те, що в України є майбутнє і що моральні цінності ми повинні ставити понад усе», — переконана Тетяна Байдаченко.