У Донецькому апеляційному адміністративному суді у п’ятницю розпочався розгляд апеляційної скарги міської ради щодо закриття загальноосвітньої школи № 111 з українською мовою навчання. Наприкінці січня цього року Ворошиловський районний суд обласного центру визнав рішення міської ради про ліквідацію школи протиправним і таким, яке підлягає скасуванню. Але батьки міста не погодилися. В апеляційній скарзі зазначено: «Постанова суду заснована на політичних вимогах низки політичних сил».
Відповідач Ірина Круглова, мати двох учнів, заявила «Голосу України», що жоден із батьків учнів не писав заяви про переведення дитини до іншої школи, а рішення закрити школу приймалося без урахування громадської думки. Співрозмовниця зазначила, що батьківський колектив має намір відстоювати навчальний заклад усіма доступними методами. Вислухавши заперечення представників відповідача, суд оголосив перерву до 27 березня.
Цього дня стало відомо, що в Макіївці знайшли повішеним учня 9-го класу школи № 19 Володимира Ч. До цього навчального закладу хлопець перейшов восени — після того, як його рідну школу № 3 ліквідувала своїм рішенням міська рада. Батьки та учні проводили кілька акцій протесту проти закриття школи. Чи вплинуло на психологічний стан потерпілого переведення до іншого навчального закладу, вивчатиме слідство.