Постанова Верховної Ради України

У квітні 2012 року виповнюється 130 років з дня народження В’ячеслава Казимировича Липинського - видатного політичного діяча, історика, соціолога, публіциста, теоретика українського консерватизму.
Враховуючи важливість постаті В’ячеслава Казимировича Липинського, Верховна Рада України постановляє:
1. Урочисто відзначити на державному рівні 130-річчя з дня народження В’ячеслава Казимировича Липинського.
2. Рекомендувати Кабінету Міністрів України:
у двотижневий термін з дня прийняття цієї Постанови утворити організаційний комітет з підготовки та проведення заходів щодо відзначення на державному рівні 130-річчя з дня народження В’ячеслава Казимировича Липинського;
у двотижневий термін після утворення зазначеного організаційного комітету розробити та затвердити план заходів щодо відзначення на державному рівні 130-річчя з дня народження В’ячеслава Казимировича Липинського, вирішити питання щодо його фінансового та матеріально-технічного забезпечення.
3. Рекомендувати Державному комітету телебачення і радіомовлення України організувати тематичні теле- і радіопередачі, присвячені життю і діяльності В’ячеслава Казимировича Липинського, та забезпечити висвітлення в засобах масової інформації заходів, що проводитимуться у зв’язку з відзначенням 130-річчя з дня його народження.
4. Запропонувати:
Національному банку України виготовити і ввести в обіг ювілейну монету, присвячену 130-річчю з дня народження В’ячеслава Казимировича Липинського;
Українському державному підприємству поштового зв’язку «Укрпошта» видати серію поштових марок, присвячених 130-річчю з дня народження В’ячеслава Казимировича Липинського.
5. Контроль за виконанням цієї Постанови покласти на Комітет Верховної Ради України з питань культури і духовності.
6. Ця Постанова набирає чинності з дня її прийняття.
Голова Верховної Ради України  В. ЛИТВИН.
м. Київ, 14 березня 2012 року.
№ 4517-VІ.