Стали відомі подробиці трагедії у Маріуполі, де двоє зловмисників, імовірно — члени розвідувально-диверсійної групи бойовиків, — застрелили співробітника спецпідрозділу «Сокіл» та поранили ще двох міліціонерів. За інформацією міського управління міліції, в Орджонікідзевському районі правоохоронці зупинили автомобіль марки «ДЕУ» для перевірки. Але громадяни, які перебували в авто, повелися агресивно: один із молодиків кинув у наряд міліції вибуховий пакет, а другий відкрив вогонь. «Один зі співробітників «Сокола» дістав вогнепальне поранення у скроню і помер на місці пригоди. Двоє його напарників також мають вогнепальні поранення, але для їхнього життя загрози немає», — зазначили в міліції.
За попередніми даними, зловмисник вів вогонь із пістолета невстановленого зразка. Нападники спробували втекти, відстрілюючись від правоохоронців. Бійці переслідували втікачів, попри отримані поранення. Один із правопорушників був убитий під час переслідування, інший зник з місця пригоди. Його особу встановлено, проводяться оперативно-розшукові заходи. Зловмисник — 29-річний місцевий мешканець Микола Гриненко. У машині бойовиків виявлено сумку із вибухівкою, яку знешкодили вибухотехніки.
Тим часом побільшало потерпілих унаслідок обстрілу терористами мікрорайону «Східний» у Маріуполі 24 січня. Із міської лікарні повідомили про надання допомоги місцевій мешканці 1954 року народження, яка надійшла з черепно-мозковою травмою. А до лікарні Харкова з травмами голови доставлено тяжкопораненого жителя Світлодарська, потерпілого під час обстрілу терористами міста 13 січня.
Донецька область.