Комітет Верховної Ради з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму ухвалив рішення рекомендувати уряду та Національному Олімпійському комітету вжити заходів щодо подальшого розвитку зимових видів спорту в Івано-Франківській області.

Під час робочої поїздки до Івано-Франківської області народні обранці ознайомились зі спортивною інфраструктурою, побували на всеукраїнських змаганнях зі стрибків із трампліна.

Зважаючи на аргументи керівників місцевих органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, парламентарії вважають за доцільне доручити відповідним владним органам вивчити можливості включення області в заявку до Міжнародного олімпійського комітету щодо здобуття права на проведення зимових Олімпійських та Параолімпійських ігор 2022 року в Україні.

Народні депутати також акцентували увагу на розвитку дитячо-юнацького спорту в регіоні. За наслідками обговорення комітет вважає за доцільне рекомендувати уряду під час формування показників проекту державного бюджету на 2013 рік передбачити збільшення видатків на зміцнення матеріально-технічної бази дитячо-юнацьких шкіл усіх типів, забезпечення навчально-спортивної роботи на належному рівні, харчування учнів спеціалізованих навчальних закладів спортивного профілю за встановленими нормами.