Влада Донеччини вирішила зміцнити організми школярів і дошкільнят. Із обласного бюджету виділили 7 млн. грн. на придбання яблук вітчизняного виробництва. Голова ОДА Андрій Шишацький пообіцяв, що кожна дитина отримуватиме по одному яблуку на день. Акція триватиме протягом березня та квітня — у пік весняного авітамінозу. За словами Шишацького, цього року в області вдалося уникнути епідемії грипу серед школярів і обійтися без карантинів. Тепер допоможуть дітям подолати авітаміноз.

В області ретельно вибрали постачальників, оглянувши оптові склади. На субвенції, отримані містами та районами з обласного бюджету, придбали близько 800 тонн фруктів. Одними з перших скуштували яблука школярі загальноосвітньої школи № 66 із українською мовою навчання у Маріуполі. Проект охопить 28 міст і 17 районів області.
Усього на Донеччині налічується понад 400 тисяч вихованців дитячих садочків та учнів шкіл. Як повідомляла наша газета, норми харчування в навчальних та оздоровчих закладах затверджені відповідною постановою Кабміну. У ній зазначено, що норма споживання свіжих фруктів на одну дитину для закладів із нецілодобовим перебуванням становить близько 50—75 грамів. На жаль, часто в навчальних закладах через брак фінансування заощаджують на вітамінній продукції і не дотримуються правил.