На шахті імені Бажанова державного підприємства «Макіїввугілля» метан, який міститься під землею, використовують у котельній. Як повідомлялося раніше, торік на шахті сталася аварія із людськими жертвами — обвалився копер, — після чого видобуток палива припинили. А от шахтним газом продовжують опалювати будівлю адміністративно-побутового комбінату. Про це «Голосу України» повідомив заступник генерального директора державного підприємства Євген Пастухов.

«Незважаючи на те, що очисні роботи не ведуться, ми буримо дегазаційні свердловини і використовуємо метан для спалювання в котельних. Буримо за певними параметрами, із інститутом працюємо, щоб визначити, де є поклади газу. Видобуваємо його із гірничих виробок поблизу тих дільниць, де раніше вели очисні роботи», — пояснив заступник гендиректора.

Цього року на відновлення копра на аварійній шахті із державного бюджету виділено 260 мільйонів гривень. За розрахунками, відновлювальні роботи триватимуть 14 місяців.

А тим часом на шахті «Білицька» ТОВ «ДТЕК Добропіллявугілля» у неділю загинув 28-річний помічник начальника дільниці. За інформацією головного технічного інспектора праці при Добропільському територіальному комітеті профспілки працівників вугільної промисловості Євгена Міленка, загиблий гірник спустився в шахту для контролю за веденням робіт. У цей момент сталося раптове обвалення покрівлі. Глиба породи вагою близько 3 тонн завдала молодому робітникові травм, несумісних із життям. На підприємстві створено комісію, яка з’ясовує точні обставини та причини трагедії.